שנת שירות בתנועה הקיבוצית
מקומות שיבוץ

רוח מדבר

קצת על המקום

כפר "רוח מדבר" הינו בית לקהילות טיפוליות בתחום ההתמכרויות באזור הדרום המעניק טיפול ושיקום כולל לגברים, נשים ונוער בתנאי פנימייה. הישוב "רוח מדבר", ממוקם במועצה המקומית רמת הנגב.
קהילת הנוער הינה פנימיה טיפולית כוללנית לנערים על רצף ההתמכרות, בגילאי 12-20 המתמודדים עם קשיים רגשיים וחינוכיים ונמצאים במצבי סכנה. בעקבות מצבם, זקוקים לסידור טיפולי חוץ ביתי. הנערים מופנים לטיפול במסגרות רשות חסות הנוער באמצעות הפניות עצמאיות או בהחלטת צו בית משפט. קהילת הנוער פעולת במתחם נפרד – במתכונת של כפר נוער קטן בתוך המתחם של הישוב "רוח מדבר".
המטרות הטיפול הן להגיע להישגים אישיים בתחומים הבאים: תפקודי, משפחתי, רגשי וחינוכי.
משך השהות בקהילה הינו טיפול ארוך דווח ובתוכנית אישית לכל נער כאשר התקווה כי נערים אלו יסיימו את לימודיהם בכפר ויתגייסו לצבא או למכינות קדם צבאיות.
מי נכלל בצוות בקהילה?
צוות הקהילה כולל מנהל, רכזת קהילה, רכזת טיפול, רכזת השכלה, עובדים סוציאליים, אם בית, מדריכים, מורים, מטפלים, ש"שינים ומתנדבים.
מטרות הקהילה
1. לשמש כמסגרת חוץ ביתית טיפולית כוללנית אשר תעניק לנערים מענה טיפולי שיקומי וחינוכי תוך התמקדות בטיפול בבעיית ההתמכרות. תוך סיפוק כל צרכי המחייה והעשרה המצויים בתוך המרחב. כגון: בית ספר, טיפול, הכשרה מקצועית ופעילות חברתית והעשרתית.
2. לסייע לנער בהתארגנות – למידת מיומנויות ורכישת הרגלים יומיומיים כגון: הרגלי שינה, היגיינה, אכילה, שמירה על סדר יום, הענות לגבולות וכללים, הענות לסמכות ועוד.
3. לספק לנער מענה טיפולי-חינוכי בתקופת שהותו בקהילה – באמצעות הענקת טיפול פרטני וקבוצתי באמצעות עו"ס, מטפלים פרא-רפואיים ומעקב פסיכיאטרי ורפואי נדרש. כמו כן הנערים משולבים בבי"ס במסגרת תוכנית היל"ה.
4. קיום תהליך אבחוני והמשך לבניית תכנית טיפולית אישית הכוללת כלים, התערבויות, תהליכים ופרויקטים המותאמים לצורכי כל אחד מהנערים בכפר בכל רמות התפקוד שלהם, ומטרתם לסייע בתהליך השיקום והקידום שלהם.
5. הכנה לשילוב בחיים עצמאיים ובניית תכנית להמשך.
תכנית השלבים
בקהילת הנוער מונהגת תכנית שלבים התנהגותית, שמטרתה לשמש מדד ותמריץ להתקדמות עבור הנער. העלייה בשלבים נעשית על פי פרמטרים ברורים וידועים מראש, המעידים על התקדמות הנער במסגרת.
שגרת החיים בקהילת הנוער
בקהילת הנוער שוהים עד 36 נערים, המתנהלים בתוך סדר יום מובנה הכולל כללים ונהלים שנועדו לסייע בהתארגנות של הנער. הנערים מקבלים 6 ארוחות מסודרות ביום.
בכל משמרת נמצאים עם הנערים לפחות שני מדריכים אשר דואגים לצרכי הנערים, מנהלים את סדר היום ואוכפים את כללי המסגרת. גם בשעות הלילה יש מדריכים ערים, המונחים לסייר בחדרים ולוודא את שלומם של הנערים גם בשנתם.

בבוקר הנערים לומדים בבית ספר הממוקם בתוך הכפר, בתוכנית היל"ה, לפי תכנית הנבנית באופן אישי לכל נער.
בשעות אחר הצהריים משתלבים בסדר היום של הקהילה הטיפולית, בין היתר, שיחות פרטניות עם עו"ס, פעילות קבוצתית, חוגי העשרה, ניקיונות ומנוחה. בנוסף, חשוב לנו כי הנערים יוכלו להמשיך בשגרת החיים על אף השילוב בקהילה, ועל כן אנו מעודדים יציאה לצווי גיוס ודיונים משפטיים על פי הצורך, כאשר כל יציאה מהקהילה מלווה במדריך.

תפקיד הש"ש בקהילה ?
המטרות המרכזיות של הקהילה הינה שילוב של הנערים בחיים מחוץ לכפר וחזרה למסלול חיים "נורמאטיבי" .
1. עזרה בבית הספר בשעות הבוקר לנערים ולמורים.
2. חונכות אישיות לנער או קבוצת נערים עם מחנה משותף.
3. שיח והכנה לקראת הגיוס – הנערים מורכבים וחלקם מעורבים בפלילים מה שכרגע גורם לצבא לדחות אותם ממסגרת הצבאית, שיח על צבא והרמת המורל הינו דבר קריטי עבורם בכדי לעבור את המבחנים והפרוצדורה לחזרה למסלול וגיוס רגיל.
4. עברת קבוצת וחוגים אחר הצהריים.
5. ימי שיא ושבתות פעילות.
6. ליווי (במידת האפשר ) לצו ראשון , אפטרים חווייתיים או אפילו לגיוס.
7. אנו מועדדים יזמות ולכן כל דבר ש"שנים שיכולים ליזום ולייצר בתוך המסגרת שלנו מאפשרת בגבולות היכולת והתוכנית הטיפולית של הנערים.
** הקומונה הינה מרכזית מאוד ועליה להיות חלק בלתי נפרד מהצוות ושילוב הפעילות עם הצוות ועם תוכניות הטיפול של הנערים .

כנסי התמיינות
שם הכנס
מועד התחלה
מועד סיום
כנס ראשון
18/01/2024
19/01/2024
כנס שני
01/02/2024
02/02/2024
עוגיות

אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על "אני מסכים", אתה מסכים לשימוש בעוגיות.

GoUp