מקומות שיבוץ
דף הבית » תחומי התנדבות » מרכז הרצל
מרכז הרצל

קצת על המקום
מרכז הרצל, היושב בפתח הר הרצל בירושלים, עוסק במורשתו של הרצל, תוך דגש על הרלוונטיות של הציונות לימינו אנו.
המרכז כולל מוזאון על מסעו הציוני של הרצל ובו מיצג אורקולי מרהיב, סיורים ב'כיפה הציונית' שבהר הרצל ופעילות חינוכית המתאימה לכל סוגי האוכלוסייה.
הפעילות במרכז חושפת את המבקרים לשאיפותיו הנועזות של הרצל, לעומק אכזבותיו ולמסעו האישי הסוער תוך בדיקה של הרלוונטיות של הסיפור כולו לימינו. גדולת הישגיו מעצימה את חזונו של הרצל, ומותירה במבקרים תחושת שותפות לאתגר שהניח אחריו במורשתו. הסוגיות העולות מעניקות מבט מעורר מחשבה על החברה הישראלית כיום, לאור חזונו של הרצל, ולמקומנו כפרטים בתוך החברה.
אל המרכז מגיעים אוכלוסיות שונות ומגוונות, החל מתלמידי בית ספר בגילאי יסודי ותיכון, דרך צבא, משרדי ממשלה וחברות עסקיות, גמלאים, תיירים, אוכלוסיות מיוחדות ועוד.
תפקיד הש“שנים במסגרת
קצת על המקום
מרכז הרצל, הנמצא בהר הרצל בירושלים, עוסק במורשתו של הרצל, תוך דגש על הרלוונטיות של הציונות כיום.
המרכז כולל מוזיאון העוסק במסעו הציוני של הרצל והשפעתו על העם היהודי, סיורים ב-"כיפה הציונית" שבהר הרצל ופעילות חינוכית המתאימה לכל סוגי האוכלוסייה.
הפעילות במרכז, בין אם זה סיור במוזיאון או סדנא במרכז החינוכי, חושפת את המבקרים לפעילותו יוצאת הדופן של חוזה המדינה בנימין זאב הרצל. מבקרי המוזיאון לוקחים חלק בסיור החושף בפניהם את חייו וחזונו של חוזה המדינה, בהשוואה למציאות אותה בנינו כיום. הסוגיות העולות מעניקות מבט מעורר מחשבה על החברה הישראלית כיום בהשוואה לעבר. אוכלוסיות המגיעות אל המרכז שונות ומגוונות, החל מתלמידי בית ספר בגילאי יסודי ותיכון, דרך צבא, משרדי ממשלה וחברות עסקיות, גמלאים, תיירים, אוכלוסיות מיוחדות ועוד.
תפקיד הש"שנים במסגרת
צוות ההדרכה של מרכז הרצל עוסק בהנחלת מורשת הרצל לעשרות אלפי המבקרים הפוקדים את המוזיאון והר הרצל מדי שנה. שנת השירות הזו מתאימה לשינשינים שרוצים להיות חלק משנה משמעותית, ערכית ומאתגרת.
השינשינים הם חלק בלתי נפרד מצוות מרכז הרצל ומהפעילות החינוכית האיכותית. לאחר הכשרה מקצועית, הם מתחילים להדריך בסיורים במוזיאון ואפילו בהר על הציונות והרלוונטיות שלה לימינו, ונושאים נוספים אשר הם מעוניינים להעמיק בהם.
מדובר בשנה מאתגרת, חינוכית וערכית, המקנה לבוגרים בה כישורי הדרכה, עמידה מול קהל, ידע רחב, ניסיון מעשי וחוויה בלתי נשכחת.
אז מה השינשינים בעצם עושים כאן?
• מדריכים!
במוזאון ובהר- את כל גווני החברה, מכל העולם.
• יצירת תוכן וניהול רשתות חברתיות – הרשתות החברתיות של מרכז הרצל (פייסבוק, אינסטגרם וטיק-טוק) מתופעלים כולם על ידי צוות ההדרכה הצעיר שלנו! מרמת הרעיון, דרך כתיבת התוכן, הצילום, והעיצוב, ועד לעריכות הסופיות.
• בניית פעילויות חינוכיות – אנחנו כל הזמן מתחדשים ומחדשים. הש"שינים יהיו פעילים ביצירת תכנים חינוכיים, החל מסיורים חדשים בהר, דרך סדנאות לתלמידים, ועד לפעילויות, חידות ויצירות לכל המשפחה.