שנת שירות בתנועה הקיבוצית
מקומות שיבוץ

נרדים

קצת על המקום

כפר הילדים נרדים הנו כפר טיפולי אשר מטפל בילדים שהוצאו מהבית עקב קשיים ומשברים רגשיים בתא המשפחתי ובהיבט האישי.

הכפר מטפל בכ 70 ילדים בגילי 6 – 18. בכל בית חיים בקבוצה כ 12 ילדים. בגיל ההתבגרות עוברים לגור המתבגרים והמתבגרות בבתים נפרדים. הילדים לומדים בבתי הספר שברחבי ערד.

הצוות הישיר מונה מדריכים, אם-בית, מתנדבי שנת שירות.
אנשי צוות ישיר:
אם הבית – עובדת בעיקר בשעות הבוקר והמדריכים בשעות הערב, יחד עם מתנדבי שנת השירות. עיקר התפקיד הוא לעטוף, ולחבק את הבית ואת כלל הילדים ואנשי הצוות. לדאוג לארוחות, חינוך ורפואה, וכן לאסתטיקה האישית והכללית.

תפקיד המדריך – המדריך הוא דמות מרכזית בטיפול. הוא מחזיק באחריות מרכזית לטיפול הישיר בילדים, ולניהול סדר היום – כל זאת דרך יצירת קשר עמוק עם הילדים, וביחד עם שאר הצוות המטפל.

תפקיד הש"ש – הש"ש משמש כאיש צוות ישיר הצעיר מבין אנשי הצוות, ושמביא עמו רוח אחרת אל תוך הבית. צעיר, מוכשר, בעל נתינה, שמוצא את עצמו מתפתח יחד עם הילדים, ויחד עם זאת, מתוך למידה מתמדת, מוביל אותם אל עולמות נוספים בעלי ערכים שאותם הוא מביא. הש"ש הוא מעין אח בוגר שנמצא שם עבור הילדים בשמחה ובקושי, ויוצר קשר באופן מהיר מפאת גילו.

תפישת הטיפול:
תפישת הטיפול הינה טיפול כוללני – משמעו שכל המרחב הכפרי הכולל את כל אנשי הצוות – יש להם נגיעה והשפעה על הטיפול בילדים. מתוך הבנה ותפישה כי הילדים שמגיעים לכפר הינם ילדים הפגועים פגיעה ראשונית, מכאן – שעלינו להעניק טיפול מיטיב ומעמיק בעזרת דמויות משמעותיות יציבות. אנשי הצוות הישיר שמטפלים בילדים – הם הדמויות המשמעותיות ביותר שקושרות קשר ומפתחות מערכת יחסים עם הילדים. יצירת הקשר לאורך תקופה משמעותית היא קריטית לטיפול בילדי הכפר – המשמעות שיש מבוגר מיטיב ואחראי, שמלווה את הילד במסע החיים המאתגר, היא הטיפול העיקרי, ולכן תפקיד הצוות הישיר, הוא כ"כ חשוב בגידול הילדים בכפר.

צוות מוביל: הצוות המוביל מונה עו"ס, רכז ופסיכולוג.
עו"ס – תפקיד העו"ס הוא להחזיק ולעטוף את כלל הצוות והילדים, ויחד עם הרכז, להתוות דרך וללמד את הצוות לפעול במקצועיות טיפולית מירבית בשדה העבודה המורכב עם הילדים.

העו"ס אחראי לבניית תכנית טיפול לכל ילד, וכן לחיבור התכנית לגורמי הרווחה ובית המשפט, ולהורים.

רכז – הרכז הוא מנהל הבית, ואחראי על המציאות היומיומית של הילדים והצוות. עליו לחבר בין כלל הגורמים המטפלים בילדים ולהחזיק ראייה רחבה המקדמת את הטיפול בילדים.

פסיכולוג – הפסיכולוג מחזיק במס' כובעים, בין היתר הוא מלווה את הצוות, מטפל בילדים, בונה את ישיבות הצוות, ואחראי על הדרכות הצוות יחד עם העו"ס והרכז. ליווי הצוות ע"י הפסיכולוג מביא להתבוננות עמוקה.

תפקיד הש“שנים במסגרת

מדריך צעיר, אח בוגר, יצירת קשר אלטרנטיבית עם הילדים, עזרה בעבודות היום יום, ליווי לבתי הספר לתמיכה לימודית ורגשית, אחריות על אירועי הכפר(חגים, מועדים, אירועי כפר ועוד)

כנסי התמיינות
שם הכנס
מועד התחלה
מועד סיום
נרדים 1
16/01/2025
17/01/2025
נרדים 2
30/01/2025
31/01/2025
עוגיות

אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על "אני מסכים", אתה מסכים לשימוש בעוגיות.

GoUp